De Direct Duidelijk Brigade

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops investeert extra om de communicatie van de overheid duidelijker te maken. Wat we nu doen, is nog niet genoeg. De teksten van de overheid zijn nog steeds te moeilijk. Knops startte daarom 23 oktober 2019 met de Direct Duidelijk Brigade.

Wat is de Direct Duidelijk Brigade?

De Direct Duidelijk Brigade is een netwerk voor en door ambtenaren, die elkaar vrijwillig helpen met duidelijke en toegankelijke communicatie. Vanuit het brigadeteam van BZK kunnen we een beroep op je doen:

  • Het doel om in 2020 1000 veel verstuurde teksten te verbeteren hebben we ruimschoots gehaald. Een tekst kan van alles zijn: een brief, een formulier, een (telefoon)gesprek, een folder, een website of een twitterbericht. Maar hoe meer teksten we verbeteren hoe beter.  
  • Ook in 2021 helpen we overheidsorganisaties, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoeringsorganisaties. Bijvoorbeeld met trainingen, deze website met tips, goede voorbeelden en verbeterde (standaard)teksten. We kunnen je als Brigadelid benaderen voor het meedoen aan bijvoorbeeld onderzoek of workshops.
  • Je kunt ook zelf ambtenaren of overheidsorganisaties helpen via ons ´forum´ op Linkedin, hier vind je ambtenaren die op het gebied van Direct Duidelijk hulp zoeken en bieden.

Dus, wil jij lid worden of heeft jouw overheidsorganisatie hulp nodig van de Direct Duidelijk Brigade?
Stuur een mail naar info@directduidelijk.nl

Volg ons op LinkedIn en Twitter.

Meer informatie over de Direct Duidelijk Brigade (pdf).

Spelregels en voorwaarden:

  • We kunnen je (vanwege aanbestedingsregels) geen financiële vergoeding geven voor je tijd. Onkostenvergoedingen zijn in bepaalde gevallen wel bespreekbaar.
  • We kunnen geen garantie geven dat we je benaderen, de inzet is van beide kanten vrijblijvend.
  • We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen zoals hierboven beschreven staat.