Boekje: Hoe zet én houd je heldere taal op de kaart in jouw organisatie?

De Etten-Leurse ambtenaar Annemiek Voesenek werd Ambassadeur Heldere Taal 2015-2016.
Je krijgt in dit boekje dat zij met Loo van Eck ontwikkelde antwoord op vragen als: waarom is nazorg zo belangrijk? Waarom kiest de gemeente Etten-Leur voor nazorg met schrijfcoaches? Wat doen die coaches precies en hoe? Wat zijn hun gouden tips? Die zie je ook heel concreet terug in hun feedback op 6 brieven uit hun gemeente. En je leest hoe je schrijfcoaches in jouw eigen organisatie effectief inzet.

De gemeente Etten-Leur schrijft gewoon!

“Onze inwoners hebben recht op begrijpelijke en duidelijke communicatie. Bij de gemeente Etten-Leur gaan we daar honderd procent voor. En heel belangrijk: onze bestuurders dragen dit enthousiast uit. In gesprekken, brieven en mails gebruiken we heldere taal. Wie dat lastig vindt, kan een beroep doen op de schrijfcoaches op elke afdeling. We zorgen er samen voor dat onze inwoners ons steeds beter weten te vinden en begrijpen. En hoe fijn voelt het als een inwoner tegen je zegt: ‘Wat een duidelijke brief, ik snapte meteen wat je bedoelde!’

In september 2017 organiseerde onze gemeente, samen met de Regio West-Brabant, een ‘dag van de heldere taal’. Ook een idee voor jouw organisatie?”

Annemiek Voesenek
Wijkmanager Etten-Leur Zuid

Organisatie

Gemeente Etten-Leur

Contact

Annemiek Voesenek
Wijkmanager Etten-Leur Zuid