Goirle ondertekent Direct Duidelijk-deal

Gemeentesecretaris Jolie Hasselman en burgemeester Mark van Stappershoef tekenden vandaag namens de gemeente Goirle de landelijke Direct Duidelijk-deal. Dit deden zij tijdens de aftrap van de campagne ‘Heldere taal’. Met het ondertekenen van de deal spreekt de gemeente af dat alle medewerkers direct duidelijk gaan communiceren en dat ze concrete plannen maakt om dit voor elkaar te krijgen.

Capelle gaat voor duidelijke taal

Tijdens een drukbezochte Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Capelle in het Isala Theater genoten de aanwezige Capellenaren van een breed Capels cultureel aanbod. Burgemeester Oskam pleitte in zijn nieuwjaarsboodschap voor een geleidelijk vuurwerkverbod in Capelle in combinatie met strikte handhaving om daarmee de jaarwisseling in de toekomst “veiliger en feestelijker te maken voor alle Capellenaren”. De burgemeester tekende ook de Direct Duidelijk Deal, onder toeziend oog van Lodewijk van Noort, lid van de landelijke Stuurgroep Begrijpelijke Overheid.

Gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân ondertekenen Direct Duidelijk-deal bij 'Brigade-bijeenkomst'

Op 10 december 2019 organiseerde de Direct Duidelijk Brigade een regiobijeenkomst in Dokkum voor alle Friese gemeenten. Gemeenten kunnen zich bij Direct Duidelijk aansluiten door het ondertekenen van de Direct Duidelijk-deal. En dat deden wethouders Rommy Kempenaar en Pytsje de Graaf namens de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân aan het eind van de bijeenkomst.

Gemeente Zevenaar aan de slag met duidelijke taal

Burgemeester Lucien van Riswijk ondertekende op dinsdag 22 oktober namens de gemeente Zevenaar de Direct Duidelijk-deal. De gemeente belooft hiermee dat zij serieus werk maakt van direct en duidelijk communiceren naar inwoners.

Lucien van Riswijk: ‘Door de ‘Direct Duidelijk-deal’ te ondertekenen, spreken we af dat we als organisatie inspanning leveren om onze teksten te verbeteren. Al onze inwoners hebben recht op een brief die ze kunnen begrijpen. Het is daarom belangrijk dat we lastige onderwerpen zo gemakkelijk mogelijk uitleggen.’