Provincie Noord-Holland ondertekent Direct Duidelijk-deal

Vrijdagmiddag 12 april ondertekenden commissaris van de Koning Arthur van Dijk en algemeen directeur Renée Bergkamp namens de provincie Noord-Holland de Direct Duidelijk-deal. “Het is voor het vertrouwen in de overheid essentieel om helder en duidelijk te zijn. Iedereen die met ons te maken heeft moet kunnen begrijpen wat wij doen. En wat wij vragen,” vindt Commissaris Arthur van Dijk. “Dat geldt niet alleen voor direct contact met de inwoners van Noord-Holland, maar ook voor alle anderen met wie wij te maken hebben. Dat gaat nog niet altijd goed.

Gezocht: overheidsteksten over schulden

Uit recent onderzoek van de nationale ombudsman bleek dat de overheid niet duidelijk genoeg communiceert over schulden. Twee Direct Duidelijk-medewerkers onderzoeken hoe dit beter kan. Daarvoor hebben ze veel voorbeelden nodig van overheidsteksten over schulden. Dat kunnen onder meer webteksten, formulieren, brieven en folders zijn. Zolang het maar om teksten gaat die echt gebruikt worden of echt gebruikt zijn.

Fotoverslag praktijkdag ‘Digitale toegankelijkheid overheid’

Hoe informeer je iedereen online op een heldere manier? Over die vraag ging het donderdag 28 maart in Utrecht tijdens een praktijkdag over digitale toegankelijkheid. Thea van der Geest gaf een presentatie namens Direct Duidelijk. Thea van der Geest is lector Media Design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en lid van de Stuurgroep Netwerk Begrijpelijke Overheid. Bekijk hier het hele programma van de praktijkdag.

Gratis workshop voor eerste 20 organisaties die zich aanmelden

Direct Duidelijk biedt een gratis startpakket met een workshop aan voor de eerste 20 overheidsorganisaties die zich bij ons aanmelden. Met deze aanmelding spreek je uit dat je in je organisatie aan de slag gaat met heldere communicatie en later de Direct Duidelijk-deal ondertekent. Als jouw organisatie bij de eerste 20 aanmeldingen hoort, nemen we contact met je op om een datum voor de workshop af te spreken. We informeren je dan ook over de andere onderdelen van het startpakket.