Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar degene die de duidelijkste overheidstekst van de afgelopen jaren heeft geschreven. Aan hem of haar reiken we in 2019 de Direct Duidelijk-prijs 2019 uit.

Wat moet je doen?

Hieronder staat een aanmeldformulier. Je kunt iemand nomineren door het formulier in te vullen. Je kunt ook jezelf nomineren.

Let op de volgende vijf voorwaarden.

  1. De tekst is geschreven vanuit een Nederlandse overheids- of uitvoeringsorganisatie.
  2. De genomineerde heeft de tekst (grotendeels) zelf geschreven. Het is geen bezwaar als anderen er ook aan hebben bijgedragen, zoals een interne communicatieprofessional.
  3. De tekst is geschreven voor burgers. Alle soorten teksten komen daarbij in aanmerking. Bijvoorbeeld: brieven, teksten op een website of samenvattingen van beleidsteksten. De lengte van de tekst doet er niet toe.
  4. De tekst is het belangrijkste onderdeel van de inzending. Er kunnen ook foto’s, filmpjes en infographics bij horen, maar de kwaliteit van de tekst staat voorop.
  5. De tekst is in de afgelopen jaren of dit jaar verschenen, of ligt al klaar voor 2020.

En dan?

Je kunt de naam van de best schrijvende ambtenaar op dit moment insturen. Daarna buigt de jury zich over de aanmeldingen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke finaledag in 2019.

Gegevens aanmelder

Gegevens genomineerde*

* Meld je jezelf aan? Vul hier dan dezelfde gegevens in.

Genomineerde tekst

Bestandseisen